Clam chowder

Clam chowder

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blåmusslor
  • 100g
    enrisrökt bacon
  • 3st
    schalottenlökar
  • 2st
    potatisar
  • 1bit(ar)
    rotselleri
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 4dl
    vitvin
  • 4dl
    grädde
  • 1knippa(or)
    persilja
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Så lagar du

1. Börja med att spola musslorna i kallt vatten och putsa dom ordentligt.

2. Finhacka 1 schalottenlök och en vitlöksklyfta, värm sedan en kastrull tills den är ordentligt varm. Sautera sedan löken i en skvätt olivolja utan att det tar färg och häll sedan i musslorna. Slå på vinet och lägg i persiljestjälkarna, koka under lock i 4 min.

3. Häll sedan av musslorna och spara buljongen, plocka sedan musslorna och ta bort skägget om något finns kvar.

4. Ta sedan potatisen, sellerin och skär i cm stora tärningar, finhacka även resten av löken.

5. Sautera sedan grönsakerna i lite olivolja utan att det tar färg och häll på fonden, låt koka i 5min.

6. Slå på grädden och koka tills grönsakerna är mjuka, ta bort från värmen och mixa hälften av soppan och slå sedan ihop, smaka av med salt och peppar.

7. Tärna sedan baconet och stek knaprigt.

8. Servera sedan soppan med de plockade musslorna, bacon och mycket strimlad persilja och ett gott bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!