Cocktail på mango, avokado och rökt lax

Publicerat:
2016-11-17Tillagningstid:
Frisk och fräsch entrérätt med spänstiga smaker – från fruktsötma till havssälta med touch av chili och sesam.
Ingredienser
4portioner
Cocktail
- 200gvarmrökt lax
- 2stavokado
- 1stmango
- 1stliten röd chili
- nymalen svartpeppar
Dressing
- 1mskflytande honung
- 3msksesamolja
- 1-2mskpressad saft av lime
- salt
Till servering
- grönsallad
- nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt.
2. Plocka laxen i mindre bitar. Skala och tärna avokado och mango i små munsbitar. Finhacka chilin.
3. Vänd ner avokado, mango, chili och lax försiktigt i dressingen. Lägg upp lite grönsallad på tallrik eller i skålar, fördela blandningen ovanpå, toppa med lite svartpeppar.
Dryckestips
Vitt vin:
2015 Domaine Lalande Sauvignon Blanc, Frankrike
Nr 75181
2015 Hardys Nottage Hill Riesling, Australien
Nr 16426
Alkoholfritt vitt vin:
2015 Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987