Cognacsflamberad oxfilé

Cognacsflamberad oxfilé med rotgrönsaker och grönpepparsås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mamma Irene och sonen Emil lagar flamberad oxfilé med rotgrönsaker och grönpepparsås.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    oxfilé
  • 1dl
    konjak
  • torkad grönpeppar
  • 3dl
    grädde
  • ½msk
    dijonsenap
  • 1
    köttbuljongtärning
  • soja
  • salt och peppar
  • delikatesspotatis
  • morötter
  • palsternacka
  • rödbetor
  • färsk timjan

Så lagar du

1. Skala och klyfta potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Vänd i olja. Salta och peppra. Lägg på plåt och ugnsbaka i 225 grader ca 20 minuter eller tills potatis och rotfrukter fått fin färg.

2. Skär tjocka skivor av oxfilén, salta och peppra köttet och stek i smör.

3. Ta upp köttbitarna ur grytan. Häll på konjaken och tänd på.

4. När lågorna slocknat, vispa ner grädde, dijonsenap, köttbuljongtärning och torkad grönpeppar (som mortlats) samt ev. soja i grytan.

5. Låt såsen koka ihop några minuter. Lägg i oxfilén i såsen så den blir varm.

6. Servera tillsammans med potatisen och de ugnsrostade grönsakerna. Lägg på en kvist timjan som garnering.

Dela det här receptet med dina vänner!