Cognacsflamberad oxfilé

Publicerat:
2017-09-25Tillagningstid:
Mamma Irene och sonen Emil lagar flamberad oxfilé med rotgrönsaker och grönpepparsås.
Ingredienser
4portioner
- 600goxfilé
- 1dlkonjak
- torkad grönpeppar
- 3dlgrädde
- ½mskdijonsenap
- 1köttbuljongtärning
- soja
- salt och peppar
- delikatesspotatis
- morötter
- palsternacka
- rödbetor
- färsk timjan
Så lagar du
1. Skala och klyfta potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Vänd i olja. Salta och peppra. Lägg på plåt och ugnsbaka i 225 grader ca 20 minuter eller tills potatis och rotfrukter fått fin färg.
2. Skär tjocka skivor av oxfilén, salta och peppra köttet och stek i smör.
3. Ta upp köttbitarna ur grytan. Häll på konjaken och tänd på.
4. När lågorna slocknat, vispa ner grädde, dijonsenap, köttbuljongtärning och torkad grönpeppar (som mortlats) samt ev. soja i grytan.
5. Låt såsen koka ihop några minuter. Lägg i oxfilén i såsen så den blir varm.
6. Servera tillsammans med potatisen och de ugnsrostade grönsakerna. Lägg på en kvist timjan som garnering.