Coleslaw

Publicerat:
2013-10-04Tillagningstid:
Salladen blir bara godare om den får stå i kylskåpet över natten.
Ingredienser
- ¼stvitkålshuvud
- 1stmorot
- 2stfänkålsstånd
- 1mskvinäger – till exempel äppelcidervinäger
- 1mskolivolja
- ½tsksalt
- 3msksesamfrön
- 250gcréme fraiche
- 2mskmajonnäs
Så lagar du
1. Strimla vitkålshuvudet, morot, och fänkål så tunt som möjligt. Lägg upp strimlorna i en stor skål. Blanda vinäger, olivolja och salt i en liten skål och häll i vitkålssalladen. Blanda om ordentligt. Hit kan du förbereda dagen innan om du vill. Salladen blir bara godare om den får stå i kylskåpet över natten. Rosta sesamfrön i torr panna i ett par minuter.
2. Blanda ner créme fraiche och majonnäs i vitkålsalladen och blanda om ordentligt. Strö över de rostade sesamfröna.