Confiterade kycklinglår och kycklingbröst med timjan

Confiterade kycklinglår och kycklingbröst med timjan

Publicerat:

Simon Selin bjuder på en nerskalad version av sin finalrätt som han tävlade med i Årets kock 2020.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    kycklingbröst, med skinn
  • 2st
    kycklinglår, med skinn
  • salt
  • olja
  • 1knippa(or)
    timjan
  • smör till stekning
  • stektermometer

Så lagar du

  1. Salta kycklingbrösten och låren på båda sidorna, låt stå i ca 10 minuter.

  2. Sätt de saltade kycklingbrösten och låren i en ugnsform.

  3.  Häll på olja så att kycklingen nästan täcks. Sätt hela timjankvistar i oljan. Använd stektermometer.

  4. Baka på 120 grader tills innertemperaturen är 58 grader. Ta ut kycklingbrösten och flytta termometern till låren och fortsätt att grädda tills innertemperaturen på låren når 70 grader.

  5. Stek låren och brösten i panna i smör på skinnsidan strax innan servering. Stek tills skinnet blir knaprigt och har en gyllenbrun färg.

 

Tips!

Använd gärna en helkyckling.

Dela det här receptet med dina vänner!