Coniglio alla Ischitana

Publicerat:
2018-10-12Tillagningstid:
Namnet på rätten betyder ”kanin från ön Ischia”. Det är en fantastisk rätt från den lilla ön Ischia utanför Neapel. I Italien gör man ofta två rätter av en sådan här gryta. Lyft ut köttet när det är klart. Koka pasta, gärna en kort variant som penne och blanda ner i tomatsåsen. Sedan kan man servera kaninen som en egen rätt.
Ingredienser
4portioner
- 1½kgkanin (en medelstor kanin)
- 2gula lökar
- 1mskolivolja
- 2klyfta(or)vitlök
- 2peperoncini, små och torkade
- 3dlvitt vin
- 2kvist(ar)rosmarin
- 1burk(ar)tomat
- salt och peppar
Tillbehör
- pasta
Så lagar du
1. Stycka kaninen i mindre bitar, du kan också be att få kanin färdigstyckad i köttbutik. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Använd en stor stekpanna eller traktörpanna. Salta och peppra kaninen och stek den i olivolja i omgångar till den fått fin färg. Lägg åt sidan.
3. Stek lök, vitlök och peperoncini i en extra skvätt olivolja tills löken mjuknat. Lägg i kaninen och kvistar av rosmarin. Häll på vitt vin och låt kaninen sjuda i vinet i 3 – 4 minuter.
4. Häll på tomater och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och koka på svag värme i 30 minuter. Späd med vatten eller vin om det ser torrt ut.