Coniglio alla Ischitana

Coniglio alla Ischitana.

Publicerat:

Tillagningstid:

Namnet på rätten betyder ”kanin från ön Ischia”. Det är en fantastisk rätt från den lilla ön Ischia utanför Neapel. I Italien gör man ofta två rätter av en sådan här gryta. Lyft ut köttet när det är klart. Koka pasta, gärna en kort variant som penne och blanda ner i tomatsåsen. Sedan kan man servera kaninen som en egen rätt.

Ingredienser

4portioner

  • kg
    kanin (en medelstor kanin)
  • 2
    gula lökar
  • 1msk
    olivolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    peperoncini, små och torkade
  • 3dl
    vitt vin
  • 2kvist(ar)
    rosmarin
  • 1burk(ar)
    tomat
  • salt och peppar

Tillbehör

  • pasta

Så lagar du

1. Stycka kaninen i mindre bitar, du kan också be att få kanin färdigstyckad i köttbutik. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Använd en stor stekpanna eller traktörpanna. Salta och peppra kaninen och stek den i olivolja i omgångar till den fått fin färg. Lägg åt sidan.

3. Stek lök, vitlök och peperoncini i en extra skvätt olivolja tills löken mjuknat. Lägg i kaninen och kvistar av rosmarin. Häll på vitt vin och låt kaninen sjuda i vinet i 3 – 4 minuter.

4. Häll på tomater och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och koka på svag värme i 30 minuter. Späd med vatten eller vin om det ser torrt ut.

Dela det här receptet med dina vänner!