Coq au vin

Ingredienser
- 400grökt sidfläsk
- 1kgkycklinglårfilé
- 500gchampinjoner
- 3stmorötter
- 1näve steklök
- 3klyfta(or)vitlök
- olja till stekning
- 3msktomatpuré
- 2mskmajsstärkelse
- 4dlrödvin
- 1literkycklingbuljong
- 2msktorkad timjan, eller 4-5 färska kvistar
- 1tsksalt
- 1tsksvartpeppar
Så lagar du
- Tärna fläsket och kycklingen i mindre bitar.
- Ansa och dela svampen. Tvätta och skiva morötter.
- Skala löken och riv vitlöken. Fräs löken hel i pannan.
- Bryn allt i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingen sist.
- Lägg alla stekta grönsaker och kött i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré och stek på medelvärme.
- Strö över majsstärkelse. Låt det stå.
- Häll på vin, buljong, timjan, salt och peppar.
- Låt koka upp och sjuda under lock i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med potatis.