Couscoussallad med tonfisk och frisk senapsdressing
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2dlcouscous
- 2dlhett vatten
- 2tskitalienska salladskryddor
- 1burk(ar)svarta bönor
- 1burk(ar)tonfisk i vatten
- 1röd lök
- 1kruk(or)romansallad eller isberg
- 2kokta ägg
- 1citron
- 1mskhonung
- 1mskfransk senap
- 2klyfta(or)vitlök
- 1,5dlolivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Häll upp couscous i en skål, slå på det heta vattnet samt salladskryddor.
Skölj bönorna och häll bort vattnet från tonfisken.
Riv vitlöken. Riv skalet och pressa saften från citronen.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
Vispa i oljan, smaka eventuellt av med mer senap eller honung.
Servera salladen på ett stort fat, blanda couscous, bönor och finstrimlad rödlök.
Riv bitar av sallad och lägg runt om.
Toppa med tonfisk och ägghalvor, ringla över rikligt med dressing.
<b>Tips!</b>
Har du lite halvtorrt bröd hemma, skär i bitar och rosta dem i stekpanna tillsammans med 1 msk olivolja och salladskryddor och servera till salladen.
<b>Potatissallad på samma dressing!</b>
Dressingen passar utmärkt till att göra potatissallad på. 6-8 potatisar, vänd i dressingen, klart. Vill du ha potatissalladen lite krämigare rör i 1-2 dl gräddfil.