Couscoussallad med tonfisk och frisk senapsdressing

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    couscous
  • 2dl
    hett vatten
  • 2tsk
    italienska salladskryddor
  • 1burk(ar)
    svarta bönor
  • 1burk(ar)
    tonfisk i vatten
  • 1
    röd lök
  • 1kruk(or)
    romansallad eller isberg
  • 2
    kokta ägg
  • 1
    citron
  • 1msk
    honung
  • 1msk
    fransk senap
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1,5dl
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Häll upp couscous i en skål, slå på det heta vattnet samt salladskryddor.

Skölj bönorna och häll bort vattnet från tonfisken.

Riv vitlöken. Riv skalet och pressa saften från citronen.

Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.

Vispa i oljan, smaka eventuellt av med mer senap eller honung.

Servera salladen på ett stort fat, blanda couscous, bönor och finstrimlad rödlök.

Riv bitar av sallad och lägg runt om.

Toppa med tonfisk och ägghalvor, ringla över rikligt med dressing.

<b>Tips!</b>

Har du lite halvtorrt bröd hemma, skär i bitar och rosta dem i stekpanna tillsammans med 1 msk olivolja och salladskryddor och servera till salladen.

<b>Potatissallad på samma dressing!</b>

Dressingen passar utmärkt till att göra potatissallad på. 6-8 potatisar, vänd i dressingen, klart. Vill du ha potatissalladen lite krämigare rör i 1-2 dl gräddfil.

Dela det här receptet med dina vänner!