Ingredienser
4portioner
- 1/4vaniljstång
- 5dlstandardmjölk
- 1bit(ar)citronskal
- 1bit(ar)apelsinskal
- 1bit(ar)kanelstång
- 1mskmaizena majsstärkelse
- 1dlströsocker
- 7stäggulor
<b>Till karamellisering:</b>
- 1dlströsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125º och sätt in en långpanna med vatten mitt i ugnen.
2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur kornen i en tjockbottnad kastrull. Häll i 4 dl av mjölken, det yttersta av citrusskalen stora som femkronor.
3. Sjud på svag värme ca 5 min. Ställ åt sidan.
4. Vispa ut majsstärkelsen i sesten av mjölken. Vispa ner sockret och äggulorna. Sila i mjölken och häll smeten i ugnssäkra formar och grädda i vattenbadet ca 35 minuter tills den stannat. Tiden varierar beroende på hur vida formarna är. Du kan också sjuda krämen tjock i kastrull och sedan fördela den i portionsformar.
5. Låt kallna och låt gärna formarna stå i kylen före karamellisering.
6: <b>Servering:</b> Strö över socker och karamellisera det med brännare eller under ugnens grillelement på högsta värme med ugnsluckan öppen.