Crème brulée

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Enkel dessert på grädde, ägg, mjölk, vanilj och karamelliserat socker på toppen.
Ingredienser
4portioner
- 5dlvispgrädde
- 1dlmjölk
- 1vaniljstång
- ¾dlsocker
- 6äggulor
Så lagar du
1. Dela vaniljstången på mitten.
2. Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Det ska inte koka. Låt det svalna i kastrullen. Ta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna och rör ut dem i gräddmjölken.
3. Tillsätt äggulorna och häll sedan smeten i ugnssäkra portionsformar.
4. Sätt ugnen på 100 grader och baka tills bruléen har satt sig, ca 30 minuter. Det märker du genom att slå till formen lite lätt på sidan. Då ser du om den fortfarande är lös i mitten eller om den har satt sig. Låt svalna i rumstemperatur.
5. Strö över strösocker och karamellisera sockret med en gasbrännare. Servera direkt.