Crepes med blåbär, vanilj och rom

Publicerat:
2017-08-30Tillagningstid:
Ett festligt sätt att serverar crepes på: tänd eld på dem med en tändsticka och ät med vaniljglass när det slutat brinna!
Ingredienser
4 - 6portioner
Crepes
- 2ägg
- 4dlmjölk
- 2dlvetemjöl
- 1tsksalt
- smör till stekning
Blåbär, vanilj och rom
- 3msksmör
- 3msksocker
- 1vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
- 1dlblåbär
- 3mskrom
- vaniljglass till servering
Så lagar du
Crepes
1. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en jämn smet. Låt smeten vila cirka 10 minuter innan stekning.
2. Grädda pannkakorna på båda sidor i ett hett stekjärn. Lägg de färdiga pannkakorna på hög på en platt tallrik och låt kallna.
Blåbär, vanilj och rom
1. Smält smör och socker i en stekpanna tills sockret har löst upp sig helt.
2. Tillsätt vanilj och blåbär. Vik pannkakorna i fyra delar och vänd dem i såsen.
3. Tillsätt rom och tänd på med en tändsticka eller tändare.
4. När det har slutat att brinna är det dags att servera dem med lite vaniljglass.