Crêpes med karamelliserat äpple

Publicerat:
2016-05-24Tillagningstid:
En bra crêpessmet måste alltid få stå ett tag så den sväller och binder ihop sig. Serveras tillsammans med karamelliserade svenska äpplen.
Ingredienser
4portioner
Crêpes
- 100gsmör
- 6dlmjölk
- 2 ½dlvetemjöl
- ½tsksalt
- 3stägg
- 100gsmör till stekning
Karamelliserat äpple
- 3-4stäpplen
- 200gsmör
- 2dlströsocker
Till servering
- vaniljglass
Så lagar du
1. Smält smöret. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet i en bunke.
2. Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Vispa slätt och låt vila i kyl minst 10 min, gärna längre.
3. Stek pannkakorna i rikligt med smör (ca 50 g).
4. Skala och tärna äpplena. Stek i rikligt med smör (ca 50 g) och socker. Fyll pannkakorna med de smörstekta äpplena och rulla ihop.
5. Häll socker i stekpannan och lägg i en stor klick smör (ca 100 g), koka ihop och ringla över crêpesen. Servera direkt med vaniljglass.