Crepes på bovete med svampröra

Publicerat:
2015-09-15Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Crepes
- 50gsmör
- 2dlbovetemjöl
- 2dlvetemjöl
- ½tsksalt
- 6dlmjölk
- 3stägg
- 1dlmineralvatten
Svampröra
- 100gsmör
- 2stfinhackade schalottenlökar
- 2tsktimjan
- 700grensade och skurna kantareller, eller annan svamp
- 2dltorrt vin
- 400gmascarpone
- salt och peppar
Så lagar du
Crepes
1. Smält smöret till pannkakorna under omrörning och bryn tills det får färg och börjar dofta nötigt. Ställ åt sidan.
2. Blanda ihop allt mjöl och salt. Häll i hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Knäck i äggen och det häll i det brynta smöret. Blanda om till en smet och låt stå och svälla i en timme eller över natten.
3. Häll i mineralvatten innan stekning. Stek pannkakorna i smör i några minuter tills de fått färg, vänd och stek på andra sidan.
Svampröra
1. Ansa kantarellerna och skär den i mindre bitar. Stek den i torr stekpanna i några minuter tills vätskan kokat bort. Lägg åt sidan.
2. Smält smöret på medelstark värme. Lägg i lök och timjan och stek till löken mjuknat. Lägg i svampen och stek under omrörning i cirka 10 minuter. Häll i vinet och koka ner tills det mesta av vinet har ångat bort. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner mascarpone.
3. Servera pannkakorna med svampen.
Tips
Det går också bra att fylla pannkakorna med svamp och värma på dem i ugnen i cirka 10 minuter eller gratinera med ost.