Ingredienser
4portioner
Crêpes
- 2stägg
- 2.5 dlmjölk
- 1 mskolja
- 1dlriven ost
- 1dlvetemjöl
- 1tsksalt
- smör att steka i
Dill och räkhollandaisesås
- 3stäggulor
- 200 gskirat smör
- 1tskpressad citronsaft
- 150 gräkor, rensade
- 1dldill, hackad
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt olja och mjölk, lite i taget. Hetta upp en stekpanna och grädda 8 tunna pannkakor, cirka 20 centimeter i diameter, i smör. Låt dem svalna på smörpapper.
3. Lägg äggulorna i en bunke med rundbotten och ställ den i vattenbad i en större kastrull på svag värme. Vispa tills äggulorna blir tjockflytande och krämiga.
4. Vispa ner ljummet skira smöret i äggsmeten under vispning, först droppvis, sedan i en fin stråle. Häll i citronsaften, smaka av med salt och vitpeppar och. Lägg ner räkorna och dillen i såsen och vänd om.
5. Fördela fyllningen på crêpsen och rulla ihop dem till små paket. Placera paketen på en smord form och strö över osten. Gratinera i varm ugn cirka 10-15 minuter.
6. Servera med blandsallad.