Crêpes Prins Bertil med dill och räkhollandaisesås

Crêpes Prins Bertil med dill och räkhollandaisesås

Ingredienser

4portioner

Crêpes

  • 2st
    ägg
  • 2.5 dl
    mjölk
  • 1 msk
    olja
  • 1dl
    riven ost
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • smör att steka i

Dill och räkhollandaisesås

  • 3st
    äggulor
  • 200 g
    skirat smör
  • 1tsk
    pressad citronsaft
  • 150 g
    räkor, rensade
  • 1dl
    dill, hackad
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt olja och mjölk, lite i taget. Hetta upp en stekpanna och grädda 8 tunna pannkakor, cirka 20 centimeter i diameter, i smör. Låt dem svalna på smörpapper.

3. Lägg äggulorna i en bunke med rundbotten och ställ den i vattenbad i en större kastrull på svag värme. Vispa tills äggulorna blir tjockflytande och krämiga.

4. Vispa ner ljummet skira smöret i äggsmeten under vispning, först droppvis, sedan i en fin stråle. Häll i citronsaften, smaka av med salt och vitpeppar och. Lägg ner räkorna och dillen i såsen och vänd om.

5. Fördela fyllningen på crêpsen och rulla ihop dem till små paket. Placera paketen på en smord form och strö över osten. Gratinera i varm ugn cirka 10-15 minuter.

6. Servera med blandsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!