Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Ingredienser

4portioner

Crêpes:

  • 3dl
    grädde
  • 1dl
    mellanmjölk
  • 1,5dl
    vetemjöl
  • 1nypa(or)
    salt
  • 0,25dl
    florsocker
  • 2st
    ägg
  • 1msk
    mineralvatten

Garnering och sås:

  • 2st
    apelsiner
  • 1st
    apelsin, zest
  • 1dl
    råsocker
  • 75g
    smör
  • 8cl
    Grand Mariner

Så lagar du

Crêpes:

1. Blanda alla ingredienser förutom ägg och mineralvatten till en slät smet.

2. Knäck sedan i äggen ett och ett, blanda ihop och låt smeten vila i minst en timme. Gärna i kylskål över natten.

3. Värm en gjutjärnspanna eller pannkakslagg ordentligt på spisen och häll i lite smält smör.

4. Häll i en knapp deciliter smet i pannan och grädda ca 3 minuter på varje sida.

Garnering och sås:

1. Skala apelsinerna med kniv och skär ut köttet (filéerna). Pressa saften ur det som finns kvar av apelsinen.

2. Smält sockret i en panna och låt det karamelliseras, häll i apelsinsaften, låt den koka in och tillsätt smör. Vik ihop dina crêpes, lägg dem i såsen och tillsätt Grand Mariner, tänd en tändsticka och flambera dina crêpes. Riv zest från en apelsin över.

3. Servera med apelsinfiléerna och vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!