Crêpes Suzette med päron

Crêpes Suzette med päron

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    mjölk
  • 0,75dl
    olja
  • 3st
    ägg
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1nypa(or)
    salt
  • smör till stekning
  • 0,5dl
    strösocker
  • 1dl
    calvados
  • 2st
    päron
  • 0,5st
    apelsin
  • 1tsk
    ingefärsjuice

Så lagar du

Skala och tärna päronen, inte för smått. Lägg päronbitarna i en kastrull, sockra och tillsätt apelsinsaft och lite finrivet skal. Pressa också i 1 tsk ingefärsjuice, som du pressar med handen ur riven ingefära. Låt koka ett par minuter, dra åt sidan.

Blanda mjölk, ägg, olja och salt i en bunke. Tillsätt mjöl under omrörning. Om smeten blir för tjock, späd med mer mjölk. Låt vila en stund.

Grädda crêpsen i smör. De ska vara så tunna som möjligt. Är de riktigt tunna behöver du inte steka dem på båda sidorna.

Flambering:

Lägg en klick smör samt lite strösocker i stekpannan. Lägg en färdigstekt crêpe, med ena halvan i pannan och den andra upp på kanten. Ta ca 1 msk päron över ena halvan, och häll lite av juicen i pannan. Vik två gånger.

Häll över lite calvados och antänd spriten omedelbart. OBS! Se till att inte vara direkt under köksfläkten när du gör detta!

När spriten brunnit ut är crêpsen klara för servering. Lägg en crêpe på en tallrik och häll lite av juicen från pannan över. Toppa gärna med en klick vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!