Crostini med ärtröra och parmaskinka

Publicerat:
2016-05-18Tillagningstid:
Både vackra och smakrika tilltugg som går fort att laga och fint att förbereda fram till hopläggning och servering. Receptet kan lätt dubblas.
Ingredienser
12portioner
- ½stliten gul lök
- 2mskolivolja
- 140gfrysta gröna ärtor
- 2mskvitt vin
- salt
- nymalen svartpeppar
- 4skiva(or)parmaskinka eller liknande
- 12stsnedskurna skivor baguette
- olivolja
- finhackad mynta
Så lagar du
1. Finhacka löken och fräs den på svag värme i oljan 3-4 min. Tillsätt ärtor och vin, sjud under lock 4-5 min tills ärtorna är riktigt mjuka. Kör allt till en ganska grov puré i matberedare, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 225°. Dela skinkskivorna så du får 12 avlånga bitar. Pensla brödet med olja, lägg på bakpapperklädd plåt och rosta vackert bruna högt upp i ugnen 3-5 min.
3. Fördela ärtröran på bröden, toppa med snurrad skinka och finhackad mynta.