Crostini med basilika- och ärtkräm

Publicerat:
2016-04-28Tillagningstid:
Crostini med fräsch basilika- och ärtkräm är ett färg- och smakrikt tilltugg på buffén.
Ingredienser
8portioner
- 1kruk(or)basilika
- 1dlfrysta gröna ärter, lätt tinade
- 1mskpressad citron
- 1mskfärskost
- 1mskliten klyfta vitlök
Dekoration
- marinerade kronärtskockor i burk
- basilikablad
Crostini
- ½baguette
- olivolja
Så lagar du
Crostini
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär baguetten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
2. Pensla brödet med olivolja och grädda i ugnen cirka 6 minuter tills brödet är krispigt och gyllene.
Basilikakräm
1. Lägg basilikablad, ärter, vitlök och färskost i en matberedare. Mixa till en slät smet, smaka av med citronsaft, salt och pepppar.
2. Lägg på bröden, toppa med en bit marinerad kronärtskocka och basilikablad.
Dryckestips
Rotari Rosé 2011, Italien
Nr 7701, 109 kronor
Alkoholfritt:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor