Crostini med basilika- och ärtkräm

Crostini med basilika- och ärtkräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Crostini med fräsch basilika- och ärtkräm är ett färg- och smakrikt tilltugg på buffén.

Ingredienser

8portioner

  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1dl
    frysta gröna ärter, lätt tinade
  • 1msk
    pressad citron
  • 1msk
    färskost
  • 1msk
    liten klyfta vitlök

Dekoration

  • marinerade kronärtskockor i burk
  • basilikablad

Crostini

  • ½
    baguette
  • olivolja

Så lagar du

Crostini

1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär baguetten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt.

2. Pensla brödet med olivolja och grädda i ugnen cirka 6 minuter tills brödet är krispigt och gyllene.

Basilikakräm

1. Lägg basilikablad, ärter, vitlök och färskost i en matberedare. Mixa till en slät smet, smaka av med citronsaft, salt och pepppar.

2. Lägg på bröden, toppa med en bit marinerad kronärtskocka och basilikablad.

Dryckestips

Rotari Rosé 2011, Italien
Nr 7701, 109 kronor

Alkoholfritt:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!