Crostini med rucolapesto och avokado

Publicerat:
2016-03-03Tillagningstid:
Goda, kryddiga och krämiga mackor att inleda kvällen med. Om all rucolapesto inte går åt, spara den till salladsdressing.
Ingredienser
4portioner
- 8skiva(or)ciabatta
- 1mskolivolja
- 2avokado
- 1tskpressad saft av citron
- en bit gurka
- grovriven parmesan
Rucolapesto
- 50grucola, grovhackad
- 1vitlöksklyfta
- 1dlolivolja
- drygt ½ dl riven parmesanost
- 1/2dlhasselnötter
- 2krmsalt
Så lagar du
1. Börja med peston. Kör rucola, pressad vitlök, olja, riven ost, nötter och salt till en grov sås i matberedare.
2. Lägg ciabattaskivorna på bakpapperklädd plåt, pensla med olivolja. Rosta i 200° ugn 5-6 min så de blir krispiga. Låt svalna.
3. Fördela generöst med pesto på brödskivorna. Skiva gurkan tunt och lägg ovanpå. Mosa avokadon med citronsaft och fördela på gurkan. Toppa med riven parmesan och servera.