Crudo på skreitorsk med blodapelsin och radicchio

Crudo på skreitorsk med blodapelsin och radicchio

Publicerat:

Tillagningstid:

Januari/februari är riktig högsäsong för både blodapelsin, skreitorsk och den härliga raddicchion. Detta är en superlätt förrätt med hög fräschör i vintermörkret.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    torskrygg
  • 1
    citron
  • 1
    blodapelsin
  • 2msk
    olivolja
  • 1
    schalottenlök
  • 1
    radicchio (alternativt endive)
  • 1kvist(ar)
    färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

  1. Skiva torskryggen tunt och lägg ut skivorna på tallrikar.
  2. Strö över salt, nymalen svartpeppar och fint rivet citronskal och ringla över citronsaft och olivolja.
  3. Låt torsken dra i cirka 10 minuter i kylen.
  4. Finhacka schalottenlöken. Ansa radicchio och dela ner bladen lite. Skala blodapelsinen och skiva den tunt.
  5. Ta fram torsken och toppa den med blodapelsinskivorna, finhackad schalottenlök, radicchio och timjan. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!