Crudo på skreitorsk med blodapelsin och radicchio

Publicerat:
2022-01-26Tillagningstid:
Januari/februari är riktig högsäsong för både blodapelsin, skreitorsk och den härliga raddicchion. Detta är en superlätt förrätt med hög fräschör i vintermörkret.
Ingredienser
4portioner
- 250gtorskrygg
- 1citron
- 1blodapelsin
- 2mskolivolja
- 1schalottenlök
- 1radicchio (alternativt endive)
- 1kvist(ar)färsk timjan
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
- Skiva torskryggen tunt och lägg ut skivorna på tallrikar.
- Strö över salt, nymalen svartpeppar och fint rivet citronskal och ringla över citronsaft och olivolja.
- Låt torsken dra i cirka 10 minuter i kylen.
- Finhacka schalottenlöken. Ansa radicchio och dela ner bladen lite. Skala blodapelsinen och skiva den tunt.
- Ta fram torsken och toppa den med blodapelsinskivorna, finhackad schalottenlök, radicchio och timjan. Servera direkt.