Crumble av drönarlarver med kokos och hallon

Crumble av drönarlarver med kokos och hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Efter midsommar har honungsbiets drönare gjort sitt i kupan. När arbetarbina vill slänga ut dem kan vi ta larverna till vara. De smakar naturligtvis lite honung och är enkelt tillredda i stekpannan.

Ingredienser

4portioner

  • 50g
    drönarlarver
  • 3msk
    kokosolja
  • 1dl
    kokosflingor
  • 3dl
    havremjöl
  • 1msk
    kokossocker
  • 2ask(ar)
    hallon, färska
  • 2tsk
    kardemumma
  • salt
  • citronmeliss

Så lagar du

1. Stek de frusna drönarlarverna i kokosolja på hög värme.

2. Sänk temperaturen när fukten har avdunstat.

3. Strö på en nypa salt och ta bort drönarlarverna för avkylning.

4. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Lägg halverade hallon i en pajform, spara några till garnering.

6. Rör ihop kokosflingor, havremjöl, 1 tsk salt och socker.

7. Tillsätt kokosolja och strö blandningen över hallonen.

8. Lägg på drönarlarverna.

9. Grädda i ugnen 20-25 minuter i 175 grader.

10. Servera crumblen med färska hallon och citronmeliss.

Dela det här receptet med dina vänner!