Crumble av drönarlarver med kokos och hallon

Publicerat:
2019-05-02Tillagningstid:
Efter midsommar har honungsbiets drönare gjort sitt i kupan. När arbetarbina vill slänga ut dem kan vi ta larverna till vara. De smakar naturligtvis lite honung och är enkelt tillredda i stekpannan.
Ingredienser
4portioner
- 50gdrönarlarver
- 3mskkokosolja
- 1dlkokosflingor
- 3dlhavremjöl
- 1mskkokossocker
- 2ask(ar)hallon, färska
- 2tskkardemumma
- salt
- citronmeliss
Så lagar du
1. Stek de frusna drönarlarverna i kokosolja på hög värme.
2. Sänk temperaturen när fukten har avdunstat.
3. Strö på en nypa salt och ta bort drönarlarverna för avkylning.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Lägg halverade hallon i en pajform, spara några till garnering.
6. Rör ihop kokosflingor, havremjöl, 1 tsk salt och socker.
7. Tillsätt kokosolja och strö blandningen över hallonen.
8. Lägg på drönarlarverna.
9. Grädda i ugnen 20-25 minuter i 175 grader.
10. Servera crumblen med färska hallon och citronmeliss.