Cumberlandsås

Publicerat:
2021-09-03Den klassiska, granna cumberlandsåsen med anor från 1800-talet passar fint till mycket på julbuffén. I en liten vacker glasburk är den också en ypperlig gå-bort-present i juletid.
Ingredienser
- 1dlvinbärsgelé eller annan gelé på syrliga bär
- 0,5dlrött vin
- 0,5dlportvin
- zest och saft från en apelsin (ekologisk)
- 2mskcitronsaft
- 1tskgrovkornig dijonsenap
- 2tskmajsstärkelse
- 0,5tskmald ingefära
- 1krmcayennepeppar
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
- Blanda gelé, senap, kryddor, portvin och rött vin i en kastrull.
- Koka upp under omrörning.
- Blanda ner majsstärkelsen utrörd i lite vatten och koka några minuter.
- Blanda ner apelsinzest, apelsinsaft och smaksätt med några droppar citronsaft.
- Låt svalna.