Cupcakes med rabarber

Cupcakes med rabarber

Publicerat:

Tillagningstid:

Många menar att det är är skilland på muffins och cupcakes, till exempel att cupcakes har frosting på toppen. För Mette spelar det ingen roll, hon gillar båda. Prova hennes recept för att se om du håller med.

Ingredienser

10 - 12portioner

Råsyltad rabarber

  • 100g
    tvättad, finhackad rabarber
  • 50g
    florsocker

Deg

  • 200g
    socker
  • 200g
    mjukt smör
  • ½
    vaniljstång
  • 6
    ägg, rumstempererade
  • 150g
    vetemjöl
  • 30g
    finhackad mandel
  • neutral olja till att smörja formar

Frosting

  • 200-250g
    florsocker
  • ½dl
    pastöriserad äggvita
  • rabarbersaft från råsyltad rabarber
  • råsyltad rabarber

Så lagar du

Deg

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Krossa kornen på bordet med lite socker.

2. Vispa vaniljsocker, socker och mjukt smör med en handmixer. Häll i äggen ett i taget.

3. Blanda rabarber med florsocker. Passera därefter den råsyltade rabarbern genom en sil. Spara saften till frostingen.

4. Strö 2 msk mjöl över de avrunna rabarberbitarna och vänd runt. Blanda ner den mjöliga rabarbern och hackad mandel i degen. Sikta ner det sista mjölet. Blanda försiktigt.

5. Smöra 10-12 st bakformar i metall eller aluminium. Sätt i muffinsformar. Fördela smeten jämnt.

6. Baka i ugn på 185 grader i ca 15-18 minuter. Låt svalna något.

Frosting

1. Sikta florsocker och vispa tillsammans med äggvita med en handmixer. Tillsätt rabarbern. Var noga med att vispa äggvitan är luftigt vispad innan du tillsätter rabarbern.

2. Fördela frostingen över de svalnade muffinsen. Använd gärna en spritspåse. Flambera toppen med en gasbrännare.

Dela det här receptet med dina vänner!