Cupcakes med rabarber

Publicerat:
2016-05-24Tillagningstid:
Ingredienser
10 - 12portioner
Råsyltad rabarber
- 100gtvättad, finhackad rabarber
- 50gflorsocker
Deg
- 200gsocker
- 200gmjukt smör
- ½vaniljstång
- 6ägg, rumstempererade
- 150gvetemjöl
- 30gfinhackad mandel
- neutral olja till att smörja formar
Frosting
- 200-250gflorsocker
- ½dlpastöriserad äggvita
- rabarbersaft från råsyltad rabarber
- råsyltad rabarber
Så lagar du
Deg
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Krossa kornen på bordet med lite socker.
2. Vispa vaniljsocker, socker och mjukt smör med en handmixer. Häll i äggen ett i taget.
3. Blanda rabarber med florsocker. Passera därefter den råsyltade rabarbern genom en sil. Spara saften till frostingen.
4. Strö 2 msk mjöl över de avrunna rabarberbitarna och vänd runt. Blanda ner den mjöliga rabarbern och hackad mandel i degen. Sikta ner det sista mjölet. Blanda försiktigt.
5. Smöra 10-12 st bakformar i metall eller aluminium. Sätt i muffinsformar. Fördela smeten jämnt.
6. Baka i ugn på 185 grader i ca 15-18 minuter. Låt svalna något.
Frosting
1. Sikta florsocker och vispa tillsammans med äggvita med en handmixer. Tillsätt rabarbern. Var noga med att vispa äggvitan är luftigt vispad innan du tillsätter rabarbern.
2. Fördela frostingen över de svalnade muffinsen. Använd gärna en spritspåse. Flambera toppen med en gasbrännare.