Curry från Seychellerna (gluten- och laktosfri)

Ingredienser
4portioner
- 1ststor gårdskyckling (ca 1 ½ kg)
- 1-2 stpotatisar, fasta
- 2stgul lök
- 3mskekologisk kokosolja
- 5-6 klyfta(or)vitlök
- 1mskhackad färsk ingefära
- 2-3mskcurrypulver, röd nordindisk
- 20stcurryblad
- 2msktomatketchup
- vatten
- 1tsksalt
- jasminris
Så lagar du
1. Skär ut bröst, lår och klubba från kycklingen. Dela upp i ca 12 bitar. Spara skrov och lite av köttet till en god minestronesoppa.
2. Skala och tärna potatis och lök.
3. Smält kokosfettet i en gryta och fräs kycklingbitar och lök tills de har fått färg. Rör ner hackad vitlök, curry, curryblad, ketchup och ingefära. Häll på vatten tills det täcker kycklingen. Tillsätt potatis och salt.
4. Låt koka tills kycklingen är klar, det tar ca 20 minuter.
5. Servera med jasminris.