Curryfisk med solgula rötter

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600gsej- eller gösfilé
- 2gula lökar
- 0,5mskolivolja
- 1-2tskcurry
- 0,5dlfinhackad persilja
- 3/4tsksalt
Rotsaksfräs:
- 3morötter
- 1bit(ar)kålrot, ca 350 g
- 1bit(ar)rotselleri, ca 200 g
- 1mskolivolja
- 0,5dlmango chutney
- 1dlpressad apelsin
- 1tsksalt
Tillbehör:
- Ris
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 min. Smaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljan.
3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skär den i bitar om den är fryst eller filéerna är stora. Salta med resten av saltet runt om. Fördela löken över fisken. Täck med folie och sätt in i ugnen ca 15 min för färsk fisk och ca 35 min för halvfryst fisk.
4. Rotsaksfräs: Skala och strimla, tärna eller riv rotsakerna under tiden. Stora bita kan ev förvällas några minuter. Låt dem rinna av väl. Tunna strimlor fräses direkt i oljan i panna med beläggning tills de är mjuka men har spänsten kvar. Smaksätt till sist med mango chutney, pressad apelsin och salt. Servera varmt till fisken.