Curtido

Publicerat:
2022-03-22Tillagningstid:
Smarrig vitkålssallad på el salvadoransk vis. Påminner en aning om pizzasallad och är en klassiker att servera tilll pupusas. Eller varför inte till fredagstacosen? Curtido klarar sig fint i kylen upp till sju dagar.
Ingredienser
8portioner
- 2stmorötter
- 600gvitkål
- 1rödlök (liten)
- 2stfärska jalapeño eller grön chili (valfritt)
- 1,5dlvitvinsvinäger
- 2dlvatten
- 1tsktorkad oregano
- 2krmsvartpeppar
- 1,5tsksalt
Så lagar du
- Strimla kålen, riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, hacka löken i tunna strimlor och finhacka jalapeño/chilin. Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt oregano, salt, peppar och blanda.
- Koka upp vatten, tillsätt vinäger och låt puttra nån sekund. Häll sedan den heta vätskan över grönsakerna och blanda noga.
- Lägg grönsakerna i en burk eller behåll i skålen. Låt stå och kallna några timmar. Servera gärna med pupusas. Salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.