Dajm

Dajm

Publicerat:

Ingredienser

1portioner

  • Det här behövs till ca 75 bitar:
  • 100 g
    sötmandel
  • 100g
    smör
  • 2 3/4dl
    strösocker
  • 1/2dl
    ljussirap
  • 150g
    ljus choklad

Så lagar du

1. Skålla och skala mandeln och hacka den fint gärna i matberedaren. <br>

2. Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka tills massan är 150°. Massan är då mellanbrun. Det tar 10-15 min på hög värme. Dra kastrullen från värmen. <br>

3. Tillsätt den finhackade mandeln och koka ytterligare 3-5 min, tills massan är 145-150°.<br>

4. Vik ett bakplåtspapper i hörnen så att det blir en låda ca 32x22 cm. Häll upp den heta massan.<br>

5. Skär lagom stora rutor med en vasskniv när massan svalnat något. Vänta inte för länge. Det går ganska snabbt för knäcken att bli hård.<br>

6. Smält chokladen och bred den över rutorna. Knäcken kan också doppas men då går det åt dubbelt så mycket choklad. Låt stelna i kylskåp.<br>

Dela det här receptet med dina vänner!