Ingredienser
35portioner
Mörk chokladtryffel (bäst att göra dagen innan)
- 300 gmörk choklad, 70 %
- 300 gvispgrädde (3 dl)
- 50ghonung (1/2 dl)
- 50gosaltat smör
Till montering
- 1strulle marsipan (färdigkavlad)
- 300 gmörk choklad (till doppning)
Så lagar du
Mörk chokladtryffel:
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädde och honung och häll det över chokladen. Klicka i smöret och mixa slät med en stavmixer eller blanda med en slickepott. Låt tryffeln sätta sig i kylen, bäst att göra en dag innan.
Montering dammsugare:
Rulla ut den färdigkavlade marsipanrullen. Skär marsipanrullen fyrkantig. Börja uppifrån, spritsa en lång tryffelängd. Rulla över marsipan och skär loss. Stoppa in i kyl, och dela i lagom stora dammsugare. Doppa sidorna i choklad.