Fixarfesten - Dantes smaskiga spökburkar

Publicerat:
2022-04-01Tillagningstid:
Läskigt gott! Här går det att experimentera, gör precis vilka färger du vill genom att byta ut karamellfärgerna eller toppingen mot din favorit!
Ingredienser
Pannacotta med hallonsmak
- 2dlvispgrädde
- 2mskströsocker
- 1,5stgelatinblad
- 0,5dlhallonsaft
- några dropparkaramellfärg, röd
Hallonlock
- 1dlhallonsaft
- ½stgelatinblad
Pannacotta med flädersmak
- 2dlvispgrädde
- 0,5dlflädersaftkoncentrat
- 2stgelatinblad
- 2mskströsocker
- några dropparkaramellfärg, gul
Fläderlock
- 1dlflädersaft
- ½stgelatinblad
Pannacotta med blåbärssmak
- 2dlvispgrädde
- 2mskströsocker
- 1,5stgelatinblad
- ½dlblåbärssaft
- några dropparkaramellfärg, blå
Blåbärslock
- 1dlBlåbärssaft
- ½stGelatinblad
Spökfyllning
- Jordgubbar
- Kolasnören
- Lakritspipor
- Hallonlakritsdöskallar, små och stora
- Strössel
Så lagar du
Panacotta
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Koka upp vispgrädden tillsammans med strösockret och ge det ett uppkok.
- Dela upp smeten i tre skålar. Häll i de olika safterna, gelatinblad och karamellfärg i de olika skålarna. Häll upp i syltburkar med lock.
Locken
- Koka upp de olika safterna. Blanda ner gelatinblad. Låt kyla ner till ca 30 grader innan du häller de i de olika syltburkarna.
Servering
- Garnera med godis, frukt och vad du nu tycker är spökigt! Smaklig spis!