Dantes Svantårta

Publicerat:
2022-04-26Tillagningstid:
Det är en kungafest till säsongens sista avsnitt! Till festen har Dante gjort en supergod svantårta!
Ingredienser
Tårtbotten (blir två bottnar)
- 4stÄgg
- 4dlSocker
- 6dlVetemjöl
- 2dlMjölk
- 3tskBakpulver
- 100gSmör
- 2tskVaniljsocker
Fyllning
- 2paketVaniljkräm
- 500gHallonsylt
"Svanblod"
- 500gHallonsylt
- 1 flaskaRöd karamellfärg
Vingar
- 600gVit choklad
- 1 litenburk(ar)Guldigt pulver
- 3literVispgrädde
Svanhuvud
- Vit sockerpasta
- Svart sockerpasta
- Orange sockerpasta
- Guldig spray
Verktyg
- Hönsnät
Så lagar du
Receptet ger ca 16 tårtbitar
Tårtbottnar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa formen.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir ljummet.
- Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda i 25-30 minuter. Kolla med sticka att det inte är kladdigt i mitten!
- Låt svalna och dela sedan varje tårtbotten i tre delar.
Svanblod
- Blanda hallonsylten med den röda karamellfärgen.
Chokladvingar
- Smält den vita chokladen i mikron. Bred ut “vingar” på bakplåtspapper. Ställer in i kylen tills de stelnar. Pudra över guldigt pulver på vingtopparna.
Svanhuvud
- Använd hönsnät att klä sockerpastan med. Lägg den vita sockerpastan till svankroppen, den svarta sockerpastan till ögon och den orange sockerpastan till näbben.
Montering
- Skär av tårtbottnarna på ena sidan så att det blir två raka kanter som möter varandra. Från ovan ska tårtbottnarna se ut en svankropp.
- Bred sedan på vaniljkräm på det första lagret och hallonsylt på det andra.
- Gör ett hål med en konservburk och fyll med svanblodet.
- Täck sedan allting i vispgrädde och dekorera med chokladvingarna.
- Avsluta med att placera svanhuvudet på tårtan. Är svanhuvudet för tungt kan du skapa ett hål såsom vi gjorde i programmet och ställa svanhuvudet direkt på serveringsfatet. Hoppas svanen smakar!