Death by chocolate cake-vegan

Publicerat:
2020-03-30Tillagningstid:
Fullständigt magisk, vegansk chokladkaka. Rik chokladsmak i en saftig kaka, täckt med ett generöst lager krämig chokladglasyr.
Ingredienser
6 - 8portioner
Kaka
- 250gvetemjöl
- 80gkakao
- 1tskbikarbonat
- 1tskbakpulver
- ½tsksalt
- 2tskvaniljpulver
- 260gråsocker
- 1burk(ar)kokosmjölk, 400 ml
- 2tskäppelcidervinäger
- 2½dlrapsolja
Till glasyr
- 200gmörk vegansk choklad, hackad
- 1 litenburk(ar)kokosgrädde, 2 dl
Till garnering
- frukt, färsk
- bär
- choklad, riven
- hackade nötter, rostade
- veganskt godis
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 25 cm, lägg bakpapper i botten.
2. Blanda alla torra ingredienser till kakan.
3. Vispa ihop kokosmjölk, vinäger och olja.
4. Sikta ner de torra ingredienserna i kokosblandningen, rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
6. Låt svalna i formen.
Glasyr
1. Koka upp kokosgrädde, ta den från plattan, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Låt svalna något tills den börjar tjockna och bred över kakan.
2. Stjälp upp kakan och bred glasyren över.
3. Garnera efter din egen smak.
Tips
Om glasyren inte tar ihop kan du späda med lite varmt vatten.