Dessert med hallon, whisky och rostad havre

Dessert med hallon, whisky och rostad havre

Publicerat:

Tillagningstid:

En busenkel och smarrig dessert du lätt svänger ihop. Whiskyn kan förstås uteslutas om man vill.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3dl
    vispgrädde
  • ½dl
    råsocker
  • cl
    whisky utan röksmak (kan uteslutas)
  • 1dl
    havregryn
  • 1st
    näve sötmandlar eller hasselnötter
  • 200g
    hallon, färska eller frysta tinade

Till servering

    Så lagar du

    1. Börja med att rosta havregryn och hackade mandlar i torr panna till fin färg. Bred ut på en tallrik att svalna.

    2. Vispa whiskygrädden ganska fast med sockret, vänd ner whiskyn.

    3. Varva grädden med det rostade och hallonen i fina glas eller skålar. Riv över generöst med vit choklad.

    Dela det här receptet med dina vänner!