Dessert på torkade aprikoser, te och mascarpone

Dessert på torkade aprikoser, te och mascarpone.

Publicerat:

Tillagningstid:

Låt torkad frukt få suga åt sig teets stora smaker, så får du ett helt nytt sätt att laga efterrätt på.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • tepåsar, Earl Grey
  • torkade aprikoser
  • mascarpone

Övriga ingredienser

  • varmt vatten
  • socker
  • florsocker
  • ev. lite mjölk
  • ev. rostade mandelflarn

Så lagar du

1. Lägg torkade aprikoser och tepåsar i en skål och häll på vatten. Låt stå i minst 6 timmar så att aprikoserna absorberar tesmaken och blir mjuka av vätskan.

2.Häll av vätskan i en kastrull, tillsätt socker och reducera ner så att en tredjedel av vätskan återstår. Häll tillbaka vätskan över aprikoserna.

3. Vispa mascarpone med florsocker och ev. lite mjölk.

4. Lägg upp aprikoserna med sirap i ett glas. Klicka över mascarponeblandningen och servera ev. med rostade mandelflarn.

Dela det här receptet med dina vänner!