Dhal från Sri Lanka

Publicerat:
2016-10-25Tillagningstid:
Dhal, dal eller daal, kärt barn har många namn. God att servera till ris som vegorätt eller som tillbehör till kyckling- eller kötträtter.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1stgul lök
- 1stvitlöksklyfta
- ½ströd chili
- 1mskolja
- 1tskcurrypulver från Sri Lanka
- 2krmgurkmeja
- ca ½krmchilipeppar beroende på styrka
- 5stcurryblad
- 1bit(ar)ceylonkanel
- 250gröda linser
- 5dlvatten
- 1½dlkokosmjölk
- 1krmsalt
- 1sttomat
Så lagar du
1. Hacka löken och finhacka vitlök och chili. Fräs det mjukt i olja. Tillsätt currypulver, gurkmeja, chilipeppar, curryblad, en bit kanelstång och sköljda linser. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt 5 dl vatten. Låt sjuda under lock 10 minuter.
2. Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt. Tärna tomaten och tillsätt den. Servera med ris och ev kycklinggrytan från Sri Lanka.