Dhal – röd linsgryta

Linsgryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig och god vegetarisk rätt som för smaklökarna till Indien.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 250g
    torkade röda linser
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    neutral olja
  • ca 40g
    färsk ingefära
  • ½-1tsk
    chiliflakes
  • 2tsk
    garam masala
  • 2tsk
    curry
  • 3
    morötter, ca 300 g
  • 1burk(ar)
    finkrossade tomater, 400 g
  • 7-8dl
    vatten
  • ca 250g
    broccoli
  • ca 2tsk
    salt
  • 1kruk(or)
    eller knippe färsk koriander

Så lagar du

1. Lägg linserna i blöt medan du förbereder.

2. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Fräs dem mjuka i olja i en stor gryta. Skala och finriv ingefäran. Tillsätt ingefära, chiliflakes, garam masala och curry till lökfräset. Låt kryddorna fräsa med någon minut.

3. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg ner dem i grytan. Häll i tomater och vatten. Häll av vattnet från linserna och tillsätt dem också. Rör om och låt sjuda under lock cirka 15 minuter tills linserna är mjuka.

4. Ansa under tiden broccolin och dela den i små buketter. Tillsätt broccolibuketterna mot slutet av koktiden och låt dem sjuda med några minuter. Smaka av med salt och tillsätt grovhackad färsk koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!