Dhal – röd linsgryta

Publicerat:
2016-04-13Tillagningstid:
En mustig och god vegetarisk rätt som för smaklökarna till Indien.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 250gtorkade röda linser
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 2mskneutral olja
- ca 40gfärsk ingefära
- ½-1tskchiliflakes
- 2tskgaram masala
- 2tskcurry
- 3morötter, ca 300 g
- 1burk(ar)finkrossade tomater, 400 g
- 7-8dlvatten
- ca 250gbroccoli
- ca 2tsksalt
- 1kruk(or)eller knippe färsk koriander
Så lagar du
1. Lägg linserna i blöt medan du förbereder.
2. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Fräs dem mjuka i olja i en stor gryta. Skala och finriv ingefäran. Tillsätt ingefära, chiliflakes, garam masala och curry till lökfräset. Låt kryddorna fräsa med någon minut.
3. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg ner dem i grytan. Häll i tomater och vatten. Häll av vattnet från linserna och tillsätt dem också. Rör om och låt sjuda under lock cirka 15 minuter tills linserna är mjuka.
4. Ansa under tiden broccolin och dela den i små buketter. Tillsätt broccolibuketterna mot slutet av koktiden och låt dem sjuda med några minuter. Smaka av med salt och tillsätt grovhackad färsk koriander.