Dinkelsallad med chèvre och ugnsbakad rotselleri

Dinkelsallad med chèvre och ugnsbakad rotselleri

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

Chèvre och ugnsbakad rotselleri

  • 1st
    rotselleri
  • 4tsk
    olivolja
  • efter smak
    flingsalt & svartpeppar
  • 200g
    chèvre
  • 1msk
    honung
  • 2msk
    pumpakärnor
  • 4kvist(ar)
    rosmarin

Sallad med dinkel

  • 2dl
    dinkelris
  • 1liter
    vatten
  • 1tärning(ar)
    buljong
  • 1st
    lagerblad
  • ½st
    gurka
  • 2st
    tomater
  • ½paket
    sockerärtor
  • 50g
    mangolblad
  • 1dl
    körvel

Vinägrett

  • 1st
    citron
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    vatten
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    tomat
  • efter smak
    salt & peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rotsellerin i 4 centimetertjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en tesked olivolja över varje och strö över flingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen. Ställ in i ugnen. När 25 minuter gått lägger du på en skiva chèvre på varje bit rotselleri, ringlar över lite honung och lägger en liten kvist rosmarin och några pumpakärnor (eller solrosfrön) på varje. Låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.

Gör salladen under tiden: Skölj dinkelriset i ett durkslag. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i 25 minuter tillsammans med ett lagerblad och en tärning grönsaksbuljong.

Dela tomaterna på hälften och gröp ur innehållet, som ska sparas till vinägretten. Skär tomaten i tunna klyftor.

Skala gurkan och skär den i ganska små bitar, strimla sockerärterna och blanda ihop vinägretten, inklusive tomatinkråmet.

När dinkelriset är färdigt lägger du allt i en skål och blandar. Lägg ut på fyra tallrikar och lägg en bit rotselleri med chèvre på varje.

Kostnad: ca 21 kr per person

Dela det här receptet med dina vänner!