Dinkelsallad med fetaost

Dinkelsallad med fetaost

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 4dl
    hela dinkelkorn
  • 1
    stånd broccoli
  • 3
    färska morötter
  • 300g
    romanticatomater
  • 150-200g
    fetaost
  • 1tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • 1msk
    medelfruktig olivolja

Så lagar du

1. Lägg gärna dinkelkornen i blöt 8 timmar om du har tid. I annat fall koka direkt. Koka ca 1 timme i rikligt med vatten. Häll av överblivet vatten när kornen känns färdigkokta.

2. Ansa och dela broccolin i buketter. Ansa och skiva morötterna i slantar. Koka ca 3 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Spola i kallt vatten och låt rinna av väl.

3. Halvera tomaterna. Blanda ner grönsakerna i dinkelkorna, smula ner fetaost, smaka av med salt och peppar och 1 msk olivolja.

Servera ljummen eller kall.

Dela det här receptet med dina vänner!