Ingredienser
6 - 8portioner
- 4dlhela dinkelkorn
- 1stånd broccoli
- 3färska morötter
- 300gromanticatomater
- 150-200gfetaost
- 1tsksalt
- nymald svartpeppar
- 1mskmedelfruktig olivolja
Så lagar du
1. Lägg gärna dinkelkornen i blöt 8 timmar om du har tid. I annat fall koka direkt. Koka ca 1 timme i rikligt med vatten. Häll av överblivet vatten när kornen känns färdigkokta.
2. Ansa och dela broccolin i buketter. Ansa och skiva morötterna i slantar. Koka ca 3 minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Spola i kallt vatten och låt rinna av väl.
3. Halvera tomaterna. Blanda ner grönsakerna i dinkelkorna, smula ner fetaost, smaka av med salt och peppar och 1 msk olivolja.
Servera ljummen eller kall.