Dipp på rostade morötter och fetaost

Publicerat:
2016-12-23Tillagningstid:
Superfräsch och färgglad dipp. Citronen möter morötternas naturliga sötma och tillsammans med fetaostens sälta blir det ett riktigt smakfyrverkeri.
Ingredienser
10portioner
- 500gmorötter, skalade i bitar
- 3stvitlöksklyftor
- 1-2tsksambal oelek
- ½tskhel kummin
- 1stcitron, pressad
- 100gfetaost
- 100gnaturell färskost
- salt och olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Lägg morötter, vitlök, sambal och kummin i en ugnsform, ringla på olivolja. Rosta gyllene, det tar ca 12 minuter. Låt svalna något, peta bort skalet från vitlöken.
3. Mixa först morötterna, tillsätt citron och ev någon matsked vatten. Mixa ner ost. Smaka av med salt.