Dirty fries med pulled pork

Publicerat:
2020-10-01Tillagningstid:
Johan Åkerbergs dirty fries, perfekt geggig krossad potatis att servera som side till en hamburgare.
Ingredienser
8portioner
- 2kgkulpotatis, eller liknande
- salt till kokning
- olja till fritering
- 1-2dlBBQ-sås
- 1-2dlcrème fraiche
- 1-2dlpicklad rödlök
- 1dlsalladslök, finskivad
- 1knippa(or)koriander, grovhackad
- flingsalt
- pulled pork, valfritt
Så lagar du
1. Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.
2. Sila av och låt svalna så du kan hantera dem.
4. ”Krossa” dem lätt med hand eller slev.
5. Hetta upp olja till ca 160-170°C.
6. Fritera den krossade potatisen i omgångar tills den blir gyllenbrun och krispig, se till att värma på din pulled pork samtidigt.
7. Skaka av den nyfriterade potatisen, krydda med lite flingsalt.
8. Lägg upp potatisen i skål/fat och toppa med pulled pork, BBQ-sås, picklad lök, crème fraiche, salladslök och koriander. Servera direkt.
Tips
Pulled pork går att byta ut mot något annat som till exempel chili eller vegetariskt alernativ.