Dödskallesnacks av blomkål

Publicerat:
2020-10-23Tillagningstid:
Ingredienser
5portioner
- 1stblomkålshuvud
- 1stgul paprika
- färskost
- ärtor
- rödkål
- chili
- morot
- majs
- rucola
- oliv
- balsamico
Så lagar du
1. Skär bort halva delen av blomkålshuvudet (delen där stammen sitter) och skär den andra delen i form av ett dödskallehuvud.
2. Skär ut en näsa ur en gul paprika och använd färskost för att limma på den på blomkålshuvudet.
3. Limma fast ärtor i två cirklar som ögon.
4. Hacka rödkål i strimlor och limma fast strimlorna som ögonfransar.
5. Skär upp två skivor chili och sätt mellan fransarna som rynkor.
6. Hacka två skivor morot och placera som kindäpplen. Pynta med majskorn runt om morotsskivorna.
7. Sätt ett rucolablad som mun.
8. Spritsa färskost i ärtcirklarna och gör en innercirkel av majskorn, lägg sedan två olivskivor i cirklarna och sedan två majskorn som pupiller.
9. Markera grönsakerna och gör mönster med balsamicodressingen.
10. Skär upp grönsaksstavar och lägg runt dödskallehuvudet.