Doughnuts

Publicerat:
2022-10-11Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
18portioner
- 250gmjölk
- 85gsocker
- 5gbakpulver
- 7gsalt
- 120gsmör
- 30gjäst
- 110gägg
- 700gvetemjöl
Glasyr
- 125gmjölk
- 350gflorsocker
- 40gkakao
- 3gsalt
Till fritering
- frityrolja
Så lagar du
1. Arbeta samma alla ingredienser i en degmaskin med krok. Kör cirka 5 minuter på låg hastighet, öka hastigheten och arbeta degen 10 minuter tills den känns homogen. Låt degen vila under bakduk i 20 minuter
2. Kavla ut degen till cirka 1,5 cm i tjocklek och stansa ut rundlar med en utstickare som är 7-8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och stick ut ett litet hål i mitten. Täck med handduk och låt jäsa 1,5-2 timmar, eller till dubbel i storlek.
3. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera två doughnuts i taget, Låt dem få fin gyllenbrun färg. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper och flytta sedan över dem till ett galler, låt svalna.
Chokladglasyr
1. Blanda mjölk och salt i en kastrull, tillsätt florsocker och sist kakao.
2. Värm på medelvärme tills du har en glansig och len glasyr. Doppa dina doughnuts i glasyren och värm och rör om i glasyren lite mellan varven
3. Strö på strössel.