Doughnuts

Munkar på en ställning, siffran 25 i bakgrunden.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Doughnuts, donuts eller munkar - kärt barn har många namn. Varma nyfriterade doughnuts med len chokladglasyr är något som för mig tillbaka till NYC kaffevagnar, som sålde dessa läckerheter (tidiga morgnar), till trötta pendlare. Så ”dunka” din doughnut i nybryggt kaffe eller ett glas mjölk och förflyttade till NYC för ett ögonblick.

Ingredienser

18portioner

  • 250g
    mjölk
  • 85g
    socker
  • 5g
    bakpulver
  • 7g
    salt
  • 120g
    smör
  • 30g
    jäst
  • 110g
    ägg
  • 700g
    vetemjöl

Glasyr

  • 125g
    mjölk
  • 350g
    florsocker
  • 40g
    kakao
  • 3g
    salt

Till fritering

  • frityrolja

Så lagar du

1. Arbeta samma alla ingredienser i en degmaskin med krok. Kör cirka 5 minuter på låg hastighet, öka hastigheten och arbeta degen 10 minuter tills den känns homogen. Låt degen vila under bakduk i 20 minuter

2. Kavla ut degen till cirka 1,5 cm i tjocklek och stansa ut rundlar med en utstickare som är 7-8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och stick ut ett litet hål i mitten. Täck med handduk och låt jäsa 1,5-2 timmar, eller till dubbel i storlek.

3. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera två doughnuts i taget, Låt dem få fin gyllenbrun färg. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper och flytta sedan över dem till ett galler, låt svalna.

Chokladglasyr

1. Blanda mjölk och salt i en kastrull, tillsätt florsocker och sist kakao.

2. Värm på medelvärme tills du har en glansig och len glasyr. Doppa dina doughnuts i glasyren och värm och rör om i glasyren lite mellan varven

3. Strö på strössel.

Dela det här receptet med dina vänner!