Ingredienser
- 1stLjusnanöring
- 1litervatten
- 1/2dljodfritt salt
- 1msksocker
- 1/2spetskålhuvud
- 4stfärska morötter
- 1stgul lök
- 1dlvatten
- 2msksmör
- 1dllingon
- 3mskhembränt
- 1msksocker
- 4mskmild svensk getfärstost
Så lagar du
Filéa fisken men behåll skinnet. Lös fullständigt salt och socker i vatten och lägg ner filéerna. Dessa ska rimmas en timma. Blanda lingon, sprit och socker och ställ undan i en skål. Sätt ugnen på 225 grader och lägg sedan in löken. Lägg in spetskålen och morötterna efter en halvtimma. Ta ut alla grönsaker efter ytterligare en halvtimma eller när löken är mjuk.
Koka upp 1 dl vatten i en traktörpanna. Strimla kålen och löken. Lägg i smöret i det kokande vattnet och nästan direkt efter lägger du i grönsakerna och rör om rejält. Häll av vattnet nästan på en gång. Stek fisken i rikligt med smör på medelhög-hög temperatur. Servera en bit fiskfilé med kål, morötter och lite lök. Toppa med rårörda lingon och en klick getost