Drink med popcorn-rom och lime

Publicerat:
2018-06-13Tillagningstid:
Denna daiquiri kommer med en liten överraskning som säkert lockar till leenden på cocktailpartyt. Den kräver nämligen att du badar popcorn i rom. Oljan och saltet i popcornen löses i vätskan och ger drinken en spännande smak. Hasse Bank Johansen ligger bakom receptet, som kommer från Matmagasinet.
Ingredienser
1portioner
- 75clHavana club 3 years rom
- 1–1½liternypoppade popcorn (med salt och olja)
- 2½cllimesaft, färskpressad
- 1stor näve isbitar
Sockersirap
- 1dlsocker
- 1dlvatten
Så lagar du
Sockersirap
1. Koka upp vattnet. Häll i sockret och rör tills sockret är helt upplöst.
2. Låt kallna i kylskåp.
Drink
1. Häll upp kalla popcorn i en stor skål. Häll över 75 cl rom och rör i 1 minut.
2. Sila genom en fin sil och häll tillbaka rommen i flaskan.
3. Använd 5 cl rom per drink, det som blir över går bra att spara.
4. Blanda 5 cl rom, 2½ cl limesaft, isbitar och 2½ cl sockersirap i en shaker.
5. Skaka ordentligt och häll upp i ett stort glas.
6. Dekorera med harsyra eller annat gott kryddgrönt.
Fler recept från samma program
Romflamberad fläskkotlett (danska)
Gurka med primörer och ostkräm (danska)