Drömgod enkel lasagne

Ingredienser
6 - 8portioner
- 700grostade rotfrukter, se basrecept
- 1paketfärska lasagneplattor, 250 g
- 1stgul lök, hackad
- 1stgrönsaksbuljongtärning
- 2burk(ar)krossade tomater á 400 g
- 200gfärska champinjoner, i bitar
- 1stsquash, riven
- 2dlkokta linser
- 10stcocktailtomater, skivade
- salt, socker, svartpeppar, smör till stekning
Ostkräm
- 2dlcrème fraiche, valfri fetthalt, men kokbar
- 200gnaturell färskost
- ½dlmjölk
- ½dlgräslök, hackad
- 2stvitlöksklyftor, pressade
- 200glagrad hårdost, riven
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gör tomatsås: fräs lök i smör, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten. Koka ihop, smaka av med salt, socker, peppar och den skalade, rostade vitlöken från rotfrukterna.
3. Gör ostkräm: blanda crème fraîche, färskost, mjölk, gräslök, vitlök och hälften av den rivna osten, salta och peppra.
4. Fräs svamp i smör, rör ner squash, salta och peppra.
5. Varva tomatsås, plattor, rotsaker, linser, ostkräm och svampröra i en ugnsform. Avsluta med plattor och ett lager ostkräm. Toppa med tomater och riven ost.
6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills ytan är gyllene och plattorna är mjuka.
7. Servera med blandad sallad och vitlöksbröd.