Drömmar

Publicerat:
2020-04-28Tillagningstid:
Här följer två varianter av drömmar. Det ena receptet är på enbart smör och har enligt mig en mer utmärkande smak, men de är lite mer kompakta. Det andra receptet är med smör och matolja och de blir mer luftiga. Metoden är densamma på bägge recepten.
Ingredienser
30portioner
Drömmar på enbart smör
- 150gvetemjöl
- 3ghjorthornssalt
- 100gströsocker
- 115gsmör, rumstemperatur
- 12gvaniljsocker
- 1gsalt
Drömmar på smör och matolja
- 50gsmör, rumstemperatur
- 150gströsocker
- 5gvaniljsocker
- 50gmatolja, neutral smak
- 3ghjorthornssalt
- 1gsalt
- 150gvetemjöl
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Sikta ihop mjöl och hjorthornssalt och på ett bakplåtspapper. Det går också att göra i en bunke.
3. Blanda ihop socker, vaniljsocker, salt och smör (olja). Arbeta försiktigt in den siktade mjölblandningen till det blir en deg. Knåda inte för mycket!
4. Rulla ut degen i längder och skär ut bitar på ca 10–12 gram.
5. Rulla de skurna bitarna till små bollar och placera ut dem med jämna mellanrum på en plåt som täckts med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna på 150 grader i ca 20–25 minuter beroende på ugn. Om kakorna sjunker och blir platta är ugnen för varm.