Drömmig påskswiss

Påskswiss

Publicerat:

Tillagningstid:

Kladdig brownie i ett berg av maränger, glass, frukt, bär, chokladsås och vispad grädde är en perfekt bjuddessert! Du varierar den enkelt till din egen smak, kanske vill du stuka till den med banan, som en stor banana split? Vill du göra den lite syrligare så byt ut endel av glassen till sorbet. Frys in fatet i förväg så håller det swissen kall längre. /Susanne

Ingredienser

8portioner

  • 1liter
    vaniljglass
  • 1st
    liten långpanna brownie eller kladdkaka
  • 12st
    små maränger
  • 3dl
    vispgrädde, vispad
  • 1-2dl
    chokladsås
  • 200g
    bär, t ex hallon och blåbär
  • 3st
    bananer i bitar
  • 1burk(ar)
    persikohalvor

Garnering

  • citronmeliss
  • påskgodis
  • små dubbla chokladkakor

Så lagar du

  1. Varva ingredienserna på ett vackert fat eller i en skål. Jag brukar göra första lagret med bitar av brownie.
  2. Garnera vackert efter din egen smak.
  3. Njut!

 

Dela det här receptet med dina vänner!