Dubbelfriterad potatis

Friterad potatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagat basrecept på friterad potatis.

Ingredienser

1 - 2portioner

  • 5st
    potatisar med skal
  • 7 ½dl
    varmpressad rypsolja
  • 7 ½dl
    varmpressad solrosolja
  • salt

Så lagar du

1. Skär potatis i grova pommes frites.

2. Blanda varmpressad ryps- och solrosolja.

3. Sjud potatis i 100 grader olja i 10 minuter tills precis klara. Tag upp och frys hastigt.

4. Värm upp oljan till 180 grader.

5. Fritera potatis till gyllenbruna och frasiga, ca 4–5 minuter. Lyft på hushållspapper. Smaka av med salt.

6. Servera genast med t.ex friterade bläckfiskringar och majonnäs.

Tips

Potatisarna kan förvaras länge i frysen efter oljesjudningen för att tas fram och friteras vid ett annat tillfälle.

Dela det här receptet med dina vänner!