Dubbelfriterad potatis

Publicerat:
2017-04-25Tillagningstid:
Lättlagat basrecept på friterad potatis.
Ingredienser
1 - 2portioner
- 5stpotatisar med skal
- 7 ½dlvarmpressad rypsolja
- 7 ½dlvarmpressad solrosolja
- salt
Så lagar du
1. Skär potatis i grova pommes frites.
2. Blanda varmpressad ryps- och solrosolja.
3. Sjud potatis i 100 grader olja i 10 minuter tills precis klara. Tag upp och frys hastigt.
4. Värm upp oljan till 180 grader.
5. Fritera potatis till gyllenbruna och frasiga, ca 4–5 minuter. Lyft på hushållspapper. Smaka av med salt.
6. Servera genast med t.ex friterade bläckfiskringar och majonnäs.
Tips
Potatisarna kan förvaras länge i frysen efter oljesjudningen för att tas fram och friteras vid ett annat tillfälle.