Dumplings med tre såser

Publicerat:
2013-11-20Tillagningstid:
Ingredienser
Dumplingsdeg
- 2,5dlvetemjöl
- 1dlvarmt vatten
Kycklingfyllning
- 150gkycklingbröstfilé
- 1stäggvita
- 1nypa(or)flingsalt
- 2stsalladslök
- ¼stvitlöksklyfta
- några droppar sesamolja (ca 1 krm)
Laxfyllning
- 150glax
- 2tskfärsk riven pepparrot
- 1mskhackad koriander
- ½stäggvita
- 1nypa(or)flingsalt
Salt-sur sås
- ½dlsoja
- ½dlpressad citron
Sur-söt sås
- 2mskflytande honung
- ½dlrisvinäger
- 1mskfint riven färsk ingefära
Stark sås
- ½dlfisksås
- 1mskrostad chilipasta
Så lagar du
Kycklingfyllning
1. Kör kycklingen i en matberedare till en fin färs. Hacka salladslök och vitlök mycket fint.
2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Blanda samman tills färsen hänger samman ordentligt.
Laxfyllning
1. Mosa laxen med bredsidan på en kniv och hacka sedan igenom färsen såatt den blir riktigt fin.
2. Tillsätt övriga ingredienser och rör runt tills färsen hänger samman ordentligt.
Dumplings
1. Häll vetemjölet i en bunke och tillsätt det varma vattnet. Arbeta ihop till en smidig deg med händerna. Kavla ut degen millimetertunt och stansa ut ringar cirka 8 cm stora.
2. Lägg lite fyllning i mitten på degcirkeln och vik ihop till en liten påse eller halvmåne. Ånga dina dumplings i en för ändamålet avsedd bambukorg (bambyvapeur) i ca 3–5 minuter.
Såser
1. Blanda ihop ingredienserna.