Dutch Pancakes

Publicerat:
2022-06-08Tillagningstid:
Dessa holländska pannkakor går att fylla och dekorera med dina favoriter. Här kommer recept på två olika varianter, sött eller salt, parmaskinka eller rabarberkompott. Lika gott! Och inte minst vackra! Dekorera gärna den söta varianten med jordgubbar eller andra bär.
Ingredienser
4portioner
Grunddeg
- 3stägg
- 1 1/2dlvetemjöl
- 1mskströsocker
- 1/2tskvaniljsocker
- 2krmsalt
- 2dlmjölk
- 3msksmör
Salt fyllning
- 3mskparmesanost
- 1mskfärska timjanblad
- 1mskhackad färsk gräslök
- 1mskmsk hackad basilika + till servering
- 7dlruccola
- juice från ½ citron
- 225gburrata ost
- 50gskivad parmaskinka
- dill och svartpeppar för servering
Rabarberkompott
- 500grabarber
- 1 1/2dlvatten
- 1/2dlströsocker
- 1mskvaniljsocker
- 1 1/2mskpotatismjöl
Så lagar du
Dutch Pancakes
- Värm ugnen till 225°. Lägg 2 msk smör i två gjutjärnspannor och värm upp dem i ugnen i ca 5 minuter.
- Blanda ägg, mjölk, mjöl, salt och 2 msk smält smör i en mixer. Mixa tills smeten är slät. Dela smeten till två olika skålar för att kunna göra en salt och söt pancake.
- För salt fyllning: Blanda parmesan, timjan, gräslök och basilika i en liten bunke.
- Ta ut gjutjärnspannorna ur ugnen och tillsätt smeten. För den salta pannkakan: Strö över ost-örtblandningen på toppen av pannkakan.
- Tillaga ca 20-25 min i mitten av ugnen. Öppna inte ugnen under de första 15 minuterna, annars kan den bli platt. Under tiden kan du blanda ruccola med citronsaft och salt.
- Toppa den salta "dutch baby pancake" med smör, burrata ost, parmaskinka, ruccola och svartpeppar. Den söta "pancaken" ska toppas med rabarberkompott.
Rabarberkompott
- Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull, blanda ner vatten, socker och vaniljsocker. Koka tills rabarbern är mjuk.
- Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av den från värmen.