Edamamebönor med chili och ingefära

Publicerat:
2016-04-14Tillagningstid:
Edamamebönor är perfekt som snacks eller plockmat, nyttiga och ljuvligt goda. Det är bönorna och inte själva ärtskidan man äter, genom att dra ut bönorna mellan tänderna eller klämma ut dem ur skidan med fingrarna.
Ingredienser
4portioner
- 250gfrysta edamamebönor i sitt skal
- 2stfinhackade vitlöksklyftor
- 1mskriven färsk ingefära
- 1tskchiliflakes
- 1msksesamolja
- 1-2 tskflingsalt
Så lagar du
1. Koka bönorna i lättsaltat vatten i ungefär 4 minuter. Häll av de kokta bönorna i ett durkslag.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i ingefära, vitlök och chili. Stek i ett par minuter och lägg sedan i de kokta bönorna.
3. Blanda om ordentligt och lägg upp i en skål. Strö över flingsalt.